probleme-oculare-in-cazul-copiilor

Care sunt cele mai frecvente probleme oculare în cazul copiilor? Dr. chirurg oftalmolog Alina Gheorghe explică

Dr. chirurg oftalmolog Alina Gheorghe explică pentru CSID.ro care sunt cele mai întâlnite probleme oculare în cazul celor mici.

Cele mai frecvente probleme oculare în rândul celor mici includ cataracta congenitală, strabismul, inflamația pe interior a pleoapei (chalazion), ochiul leneș (ambliopie) și necesitatea de a purta ochelari de la o vârstă fragedă (vicii de refracție).

Probleme oculare în cazul copiilor

Cataracta congenitală

Privirea încețoșată a copilului dvs. poate însemna cataractă. Unii copii se nasc așa sau dobândesc cataracta în urma unui traumatism sau afecțiuni/ boli generale. Cei mai mulți dintre aceștia necesită cură chirurgicală de cataractă.

Cum știm că cei mici au cataractă? Diagnosticarea timpurie și tratament rapid.

Ochii și creierul copiilor încă învață să vadă. Acesta este motivul pentru care afectarea vederii poate duce la sindromul ochiului leneș la copii(ambliopia). Fără tratament, cataracta poate deteriora conexiunile dintre creier și ochi. Odată realizate, aceste conexiuni nu se schimbă. Acesta este motivul pentru care descoperirea și tratarea cataractei congenitale devreme este atât de importantă. Poate preveni pierderea permanentă a vederii la copii.

Citește tot articolul

Tags: No tags

Comments are closed.