Injecții intraoculare

Medicii clinicii noastre au experienta si priceperea necesara pentru a va diagnostica, urmari si indica tratamentul optim in cazul patologiilor ce necesita injectii intravitreene . Clinica noastra dispune de toata aparatura utila unui diagnostic precis si complet in cazul acestui grup de patologii cronice.

Injecțiile intravitreene

Injecțiile intraoculare sau intravitreene încetinesc în mare parte evoluția bolilor care afectează retina și zona centrală a acesteia, cu mare importanță: macula. În plus, pentru unii dintre pacienții noștri, injecțiile permit și recuperarea unei părți importante a vederii.
Injecțiile intravitreene cu Avastin (Bevacizumab), Triamcinolon (corticosteroid) sau cu Eylea (Aflibercept) efectuate în clinica noastră sunt indicate în afecțiuni retiniene pentru:
Mecanismul de producere al acestor afecțiuni este reprezentat de amplificarea factorului de creștere endotelial vascular (VEGF), responsabil de aparitia neovascularizatiei coroidiene sau retiniene și de creșterea permeabilității vasculare, dar și de o reacție inflamatorie cronică ce determina și ea producerea în exces a VEGF.
Procedura de injectare a acestor substanțe în ochi se efectuează cu anestezie locală cu picături, în sala de tratamente chirurgicale, doar cu indicația unui medic oftalmolog și efectuarea unei tomografii în coerență optică, în prealabil. Pentru a obține o ameliorare notabilă, este necesară repetarea periodică a injecțiilor intraoculare, conform frecvenței indicate de oftalmolog. În ciuda inconvenientului pe care îl pot presupune vizitele frecvente la medicul oftalmolog pentru acest tratament, adevărul este că este o procedură rapidă (sub 10 minute) și nu foarte deranjantă. O efectuăm sub anestezie locală, în sala de operație sau chiar în consultații pregătite, cu toate masurile de asepsie.
Nu este nevoie să efectuați nicio pregătire preoperatorie și nici să urmați îngrijiri postoperatorii mari, astfel încât să puteți duce o viață normală, cu excepția mișcărilor bruște sau a eforturilor mari în primele zile. De asemenea, este important să nu vă frecați ochii (mai ales dacă mâinile nu sunt curate), gest pe care vă recomandăm întotdeauna să îl evitați oricum. Deși după injecția intraoculară este posibil să observați o mâncărime sau un alt disconfort ocular, cum ar fi roșeață, lăcrimare sau o senzație de corp străin în ochi, este temporar și nu ar trebui să vă îngrijoreze.