Consultații

Fiecare membru al clinicii noastre este dedicat misiunii sale de a oferi pacienților grijă completă pentru consultații, cu examinare gonioscopică, retină periferică, diagnosticare, tratamente intravitreene, terapie laser, prescriere lentile și, apoi, în urma evaluărilor, intervenții chirurgicale oftalmologice.
Examinarea retinei

Sau, așa cum mai este cunoscut, examenul de fund de ochi. Este cea mai complexă și completă examinare prin care se stabilesc cele mai multe diagnostice oftalmologice. Este consultația care permite investigarea retinei, maculei, a coroidei, a vaselor de sange si a nervului optic. Cum se procedează? E important să știți că oftalmologul vă va dilata pupila pentru această investigație și timp de aproximativ 2 ore, vederea dvs. poate fi puțin cețoasă, fără a vă afecta substanțial activitățile de zi cu zi.

Examinarea gonioscopică
Gonioscopia este o investigație nedureroasă, realizată cu ajutorul unui sistem de lentile și oglinzi speciale ce examinează unghiul camerular, adică zona ce asigură reglarea naturală a tensiunii intraoculare prin echilibrul dintre secreție și excreție a umorului apos. Se face adesea în timpul unei examinări oculare regulate, în funcție de vârsta dumneavoastră și dacă aveți un risc crescut de glaucom. De obicei, persoanele glaucomatoase au probleme în excreția (eliminarea) umorului apos.
Examinarea suprafeței oculare
În cadrul acestei examinări, sunt inspectate conjunctiva, fornixurile, corneea, glandele lacrimale, filmul lacrimal. Tot în cadrul acestei examinări se realizează testul Schirmer ce măsoară cantitatea și calitatea filmului lacrimal și testul cu fluoresceină, când medicul folosește un colorant portocaliu (fluoresceină) și lumină albastră pentru a detecta prezența leziunilor corneene sau a corpilor străini în ochi. Examinarea suprafeței oculare permite evaluarea și diagnosticarea conjuctivitelor, sindromului de ochi uscat, pterigionului, ulcerelor, keratitelor, pterigionului, keratoconusului sau a altor patologii de suprafață oculară.

Injecțiile intravitreene

Injecțiile intraoculare sau intravitreene încetinesc în mare parte evoluția bolilor care afectează retina și zona centrală a acesteia, cu mare importanță: macula. În plus, pentru unii dintre pacienții noștri, injecțiile permit și recuperarea unei părți importante a vederii.
Injecțiile intravitreene cu Avastin (Bevacizumab), Triamcinolon (corticosteroid) sau cu Eylea (Aflibercept) efectuate în clinica noastră sunt indicate în afecțiuni retiniene pentru:
Mecanismul de producere al acestor afecțiuni este reprezentat de amplificarea factorului de creștere endotelial vascular (VEGF), responsabil de aparitia neovascularizatiei coroidiene sau retiniene și de creșterea permeabilității vasculare, dar și de o reacție inflamatorie cronică ce determina și ea producerea în exces a VEGF.
Procedura de injectare a acestor substanțe în ochi se efectuează cu anestezie locală cu picături, în sala de tratamente chirurgicale, doar cu indicația unui medic oftalmolog și efectuarea unei tomografii în coerență optică, în prealabil. Pentru a obține o ameliorare notabilă, este necesară repetarea periodică a injecțiilor intraoculare, conform frecvenței indicate de oftalmolog. În ciuda inconvenientului pe care îl pot presupune vizitele frecvente la medicul oftalmolog pentru acest tratament, adevărul este că este o procedură rapidă (sub 10 minute) și nu foarte deranjantă. O efectuăm sub anestezie locală, în sala de operație sau chiar în consultații pregătite, cu toate masurile de asepsie.
Nu este nevoie să efectuați nicio pregătire preoperatorie și nici să urmați îngrijiri postoperatorii mari, astfel încât să puteți duce o viață normală, cu excepția mișcărilor bruște sau a eforturilor mari în primele zile. De asemenea, este important să nu vă frecați ochii (mai ales dacă mâinile nu sunt curate), gest pe care vă recomandăm întotdeauna să îl evitați oricum. Deși după injecția intraoculară este posibil să observați o mâncărime sau un alt disconfort ocular, cum ar fi roșeață, lăcrimare sau o senzație de corp străin în ochi, este temporar și nu ar trebui să vă îngrijoreze.